ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την αρχική του αγορά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει μαζί μας είτε με e-mail στο thebeautyland19@outlook.com είτε τηλεφωνικά στο 27310-24404 και αφού εγκρίνουμε το αίτημα του να προχωρήσουμε στη διαδικασία επιστροφής. Σε κάθε άλλη περίπτωση η thebeautyland έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την παραλαβή της επιστροφής.

Επιστροφή Μη Ελαττωματικών Προϊόντων: Ο καταναλωτής πρέπει να επιστρέψει το προϊόν εντός 10 ημερών (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων) άθικτο και αχρησιμοποίητο όπως ακριβώς το παρέλαβε. Σε αυτή την περίπτωση τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.* Το προς επιστροφή προϊόν θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς. Επιστροφή Ελαττωματικών Προϊόντων: Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή λανθασμένης αποστολής, η thebeautyland αφού παραλάβει (εντός 10 ημερών συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων) και εξετάσει το προϊόν αναλαμβάνει πλήρως την αντικατάσταση του με ένα νέο ίδιο σε άριστη κατάσταση προϊόν ενώ σε περίπτωση λανθασμένης αποστολής προϊόντος αντικαθίσταται και αποστέλλεται το σωστό προϊόν στον αγοραστή. Και στις δύο περιπτώσεις η thebeautyland επιβαρύνεται τόσο με τα έξοδα επιστροφής του προς αντικατάσταση προϊόντος όσο και με την αποστολή του νέου προϊόντος. Σε περίπτωση που το ίδιο προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, η thebeautyland ενημερώνει τον πελάτη ο οποίος έχει δύο επιλογές, είτε να υπαναχωρήσει και να λάβει το τίμημα που είχε καταθέσει εξ αρχής είτε να επιλέξει ένα νέο προϊόν ίσης ή μεγαλύτερης αξίας από την αρχική του επιλογή. *Το προς επιστροφή προϊόν θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς.* Το προς επιστροφή προϊόν θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς.

Επιστροφή Χρημάτων: Σε περίπτωση που ο πελάτης ακυρώσει την παραγγελία πριν γίνει η αποστολή της, η επιστροφή του ποσού που δεσμεύτηκε από την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα ,θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η αρχική εξόφληση της παραγγελίας του σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί, θα πρέπει πρώτα να επιστραφεί στη thebeautyland εντός 2 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή. Αφού ελεγχτούν τα προϊόντα θα ενημερωθεί ο πελάτης είτε μέσω e mail είτε τηλεφωνικά αν το αίτημα έχει γίνει αποδεκτό. Αν έχει γίνει αποδεκτό, θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή του ποσού που δεσμεύτηκε από την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα ,θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η αρχική εξόφληση της παραγγελίας του σε εύλογο χρονικό διάστημα.