Καθημερινή περιποίηση προσώπου….εσείς χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σας?

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχει ο άνθρωπος και καλύπτει τον ανθρώπινο οργανισμό επίσης είναι το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Για αυτό πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή και καθημερινή περιποίηση και να μην το αμελούμε .

Στο post αυτό θα σας δώσω εύκολες και πρακτικές λύσεις όσο αφορά την περιποίηση του προσώπου η οποία πρέπει να γίνεται καθημερινά και συστηματικά καθώς η επιδερμίδα βάλλεται καθημερινά είτε από τους ρύπους της ατμόσφαιρας αλλά και όσο αφορά τις γυναίκες από τη λάθος αφαίρεση προϊόντων μακιγιάζ.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε τι τύπο επιδερμίδας έχουμε ώστε να βρούμε και τα κατάλληλα προϊόντα.

Αν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας σας τραβάει, είναι θαμπό και τραχύ τότε μιλάμε για μια ξηρή επιδερμίδα. .Εδώ λοιπόν προτείνουμε γαλάκτωμα καθαρισμού πρωί και βράδυ , λοσιόν αμέσως μετά , serum και κρέμα ματιών και προσώπου. Δύο φορές την εβδομάδα ένα ήπιο scrub σε συνδυασμό μια φορά την εβδομάδα μάσκα ενυδάτωσης. Προτεινόμενα προϊόντα ( γαλάκτωμα 3 in 1 aloe colors, vitamin E, ή γαλάκτωμα Donna Valente με αλόη  και συνεχίζετε και με την ίδια λοσιόν, serum θα προτείναμε well aging aloecolors, vitamin c ή για μεγαλύτερες ηλικίες serum ρετινόλης , συνεχίζεται με τις αντίστοιχες κρέμες προσώπου και όσο αφορά τα μάτια για νεότερες ηλικίες κρέμα μάτια-χείλη aloecolors για μεγαλύτερες ηλικίες Gerovital. Σε scrub προσώπου προτείνουμε Donna Valente Scrub με αγγούρι ή με μέλι, επίσης Vitamin E. Τέλος μάσκα ενυδάτωσης μία πολύ καλή επιλογή είναι η μάσκα νυχτός, η μάσκα χρυσού αλλά και η μάσκα λάμψης aloe colors.

 

Αν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας να γυαλίζει πολύ τότε έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Εδώ λοιπόν θα προτείνουμε για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ τζέλ προσώπου ή κάτι σε αφρώδη μορφή. Μία καλή επιλογή είναι  το fach wash vitamin C ή το fach wash aloecolors αν βρίσκεται στην εφηβεία ή έχετε γενικά μία τάση προς ακμή θα προτείναμε ανεπιφύλακτα το fach wash με tea tree oil . Συνεχίζετε λοσιόν πρωί και βράδυ δεν ξεβγάζετε και περνάτε σε serum κατά προτίμηση σε gel μορφή ώστε να καταπολεμηθεί η λιπαρότητα και να μην βαρύνει το πρόσωπό σας. Ένα αποτελεσματικό είναι το serum πράσινο aloecolors το οποίο το εφαρμόζεται μόνο του ή αν βρίσκεσθε σε μεγαλύτερη ηλικία και θέλετε κάτι και για λείανση γραμμών ή σύσφιξη θα προτείναμε επίσης κρέμα Retinol Beauty Formulas ή Gerovital άγριο τριαντάφυλλο. Δύο φορές την εβδομάδα ένα πολύ ήπιο scrub και μία φορά την εβδομάδα μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό.

 

Αν από την άλλη αν αισθάνεστε λιπαρό το Τ (κούτελο, μύτη, πιγούνι) αλλά πιο αφυδατωμένο το υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποιείτε αντίστοιχα τα προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω στις αντίστοιχες περιοχές του προσώπου σας.

 

Τέλος για όσους έχετε  μια κανονική επιδερμίδα δεν αισθάνεστε δηλαδή ούτε ιδιαίτερη αφυδάτωση ή λιπαρότητα προτείνουμε σε καθημερινή βάση ένα γαλάκτωμα ή και ένα καλό micellar χωρίς οινόπνευμα όπως της Absolute New York , πάντα λοσιόν και φυσικά serum όπως το lifting effect aloecolors για ηλικίες 40 και άνω ή 24ώρη aloecolors για νεώτερες ηλικίες καθώς επίσης και vitamin C για μία ενυδάτωση και φυσικά την αντίστοιχη κρέμα προσώπου. Φυσικά και εδώ προτείνουμε 2 φορές την εβδομάδα scrub και μία φορά μάσκα.

 

Να θυμάστε ότι η σωστή περιποίηση προσώπου είναι το παν για μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα που αναφέραμε στο site μας ώστε να πετύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα και να δώσετε στην επιδερμίδα σας αυτό που της αξίζει.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βρούμε τα κατάλληλα προϊόντα.

 

Γιατί εσύ δημιουργείς τη λάμψη σου!

 

Θεοδώρα Π.

Αισθητικός Κοσμητολόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *